در بررسی سینمای ایران گاهی به فیلمهای آلترناتیو برخورد میکنیم که سعی میکنند در عین بکر بودن مضمون، ورودی تازه داشته باشند به مباحث علمی و فیلم سینمایی «سرآغاز» از جمله چنین آثاری است.
تاریخ معاصر به ویژه طی صد سال اخیر، منبع فوق العاده ای برای فیلمنامه نویس ها در مدیوم های مختلف از سینما تا تلویزیون به حساب می آید. چرا که در این بازه زمانی، وقایع بسیاری رخ داده که قابلیت به تصویر کشیدن داشته و در عین حال منابع تحقیقاتی آن هم تا حدود زیادی در دسترس است.
چهار دهه پیش و در دهه شصت که سال های پوست انداختن سینمای ایران و باز شدن دروازه جشنواره های جهانی به حساب می آید، مدیرانی سکان سینمای ایران را برای بیش از یک دهه در دست داشتند. تیم مدیریتی بهشتی و انوار و زیرمجموعه شان به دلایل مختلف علاقه ای به تولد و رشد ستاره در سینمای گلخانه ای آن سال ها نداشتند! یک پارادوکس تمام عیار در هنر-صنعتی که اقتصاد حرف ...
بخش مهمی از تولیدات سالیانه سینمای ایران را فیلمهایی تشکیل میدهند که در متن یا زیر متن آن به مفاهیم اخلاقی پرداخته میشود. در بین فیلمسازان مطرح کشورمان، رضا میرکریمی از مهمترین فیلمسازانی است که در تمامی آثار خود از مفاهیم حوزه اخلاق به عنوان زیربنا بهره گرفته و قصههای خود را در این بستر روایت میکند.
حضور چهره های سرشناس و مشهور موسیقی در سینمای جهان امر متداولی است که نمونه های بسیار به ویژه در هالیوود دارد. از فرانک سیناترا در دوره کلاسیک گرفته تا خواننده های دیگری همچون: شر، امینم و آیس کیوب که هر کدام طرفداران خاص خود را داشته و گیشه پررونق تری را برای کمپانی ها رقم می زدند.
شوخی با گذشته و عناصر شناخته شده آن، یکی از ایده های آشنا و امتحان پس داده در ژانر کمدی است که سینماگران کشورمان علاقه ویژه ای به آن داشته و احتمالا در آینده نیز شاهد نمونه های بیشتری در این باب خواهیم بود.
مگر تمام فیلمهایی که با ستارههای مورد علاقه شما و در ارگانها و سازمانهای مختلف همفکر شما ساخته میشوند، با پرداخت دستمزدهای بیرویه و هزینههای هنگفت از بیتالمال که سر به فلک میکشند، چه حاصل مادی و معنوی برای این سینما دارند؟
تینا جلالی- یک: چند روز پیش بود که پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیما در دیدار با برنامهسازان نوروز در شهرک سینمایی غزالی گفته بود: «زحمات امسال همکارانمان در نوروز مصداق یک کار تمیز و خوب را فراهم آورد و نهایت تلاشها صورت گرفته تا بتوان رسانه ملی را در این موقعیت روسپید کرد.» این صحبتهای آقای جبلی در حالی مطرح ...
بابک جوادی
الگوبرداری از آثار کلاسیک تاریخ سینما، اتفاق معمول و متداولی است که در سال های اخیر و با توجه به ضعف مفرط در فیلمنامه نویسی بسیار پررنگ تر از گذشته شده است. در سینما و نیز شبکه نمایش خانگی کشورمان نیز چنین اتفاقی کم و بیش رخ داده و می توان آن را در طراحی خطوط کلی قصه ها به عینه مشاهده کرد. فیلم سینمایی سرگیجه ساخته آلفرد هیچکاک که یکی ...
این روزها که پلتفرم های نمایش آنلاین جایگاه خود را در جهان سرگرمی پیدا کرده و میلیون ها مخاطب در سراسر جهان دارند، آن چیزی که به آنها اعتبار بخشیده و ارزش سهامشان را بالا می برد چیزی جز شناخت ذائقه تماشاگر و تنوع در سبد تولیدی شان نیست.
ار زمان تولد سینما تا به امروز، فیلمهای وسترن همواره نماد و جزئی اصلی از سینمای آمریکا بودهاند و این ژانر یکی از قدیمیترین ژانرهای سینمایی است که هنوز طرفداران خود را دارد و فیلمهای ماندگاری در این زمینه در سینما به جای مانده است.